UN NOU ESPAI DE DIÀLEG

Benvinguts i benvingudes a la meva pàgina institucional de l'alcaldia de Tiana



Us convido a expressar-vos i a fer-me arribar tots els vostres suggeriments.M'agradaria que aquest bloc es convertís en un punt de trobada pels tianencs i tianenques i pels que volen conèixer la nostra vila. Us explicaré el dia a dia del poble, les novetats i la tasca que estem realitzant des de l'ajuntament per aconseguir una Tiana millor. Pels que no coneixeu el poble, us explico que Tiana està situada a la Serralada de Marina i a la costa de llevant de Catalunya, a la part més meridional de la comarca del Maresme, a 15 Km de Barcelona i a 20 de Mataró. Som el principal productor de l'excel.lent vi de la D.O Alella; tenim una important producció de planta i flor i un excepcional patrimoni artístic com la Cartoixa de Montalegre, la vil.l.la romana de Sentromà, i la casa Lola Anglada. Gaudim d'un paissatge preciós des de la serralada i amb vistes sobre el mar.



Emili Muñoz

16 de maig 2011

LA MAJOR PART DE CAN ORELLA JA ES PROPIETAT MUNICIPAL



Dijous passat dia 12 de maig vaig signar davant notari l'escriptura de propietat a favor de l'Ajuntament de quasi 5.000m2 de l'antiga finca agrícola de Can Orella, situada entre la Riera de Tiana i el carrer Pau Giralt en el bell mig de Tiana. La finca inclou dues basses tradicionals de rec, una de forma circular, en ús, i perfectament conservada. Una altra de forma triangular i d'una gran profunditat. També hem obtingut el dret d'ús de l'aigua del pou existent en la part privada de la finca per seguir alimentant les basses i mantenir el seu ús per regar la nova zona verda i d'horts que s'habilitaran properament. Aquesta nova gran zona verda permetrà recuperar un paissatge tradicional del poble i enllaçar-lo amb la finca agrícola de Can Tramuntana i amb el bosquet dels Vessants que arriba fins al Camí de Can Basora. El bosc i l'activitat agrícola s'enllacen així fins a l'interior del casc urbà de Tiana.
La recuperació d'aquestes dues basses s'afegirà a la de Can Matas, bassa que estava sentenciada a desaperèixer des del 2006 quan es va donar llicència d'obra als propietaris per enderrocar-la. Per acord amb els propietaris la bassa es desplaçarà uns metres per seguir activa regant la zona verda que es crearà a la finca. El testimoni del passat de la vila perviurà en espais centrals del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada