UN NOU ESPAI DE DIÀLEG

Benvinguts i benvingudes a la meva pàgina institucional de l'alcaldia de Tiana



Us convido a expressar-vos i a fer-me arribar tots els vostres suggeriments.M'agradaria que aquest bloc es convertís en un punt de trobada pels tianencs i tianenques i pels que volen conèixer la nostra vila. Us explicaré el dia a dia del poble, les novetats i la tasca que estem realitzant des de l'ajuntament per aconseguir una Tiana millor. Pels que no coneixeu el poble, us explico que Tiana està situada a la Serralada de Marina i a la costa de llevant de Catalunya, a la part més meridional de la comarca del Maresme, a 15 Km de Barcelona i a 20 de Mataró. Som el principal productor de l'excel.lent vi de la D.O Alella; tenim una important producció de planta i flor i un excepcional patrimoni artístic com la Cartoixa de Montalegre, la vil.l.la romana de Sentromà, i la casa Lola Anglada. Gaudim d'un paissatge preciós des de la serralada i amb vistes sobre el mar.



Emili Muñoz

23 de des. 2010

L'ESCORXADOR

El vell escorxador de Tiana és un edifici emblemàtic dels antics models de vida a la Tiana agrícola. La seva ubicació ha esdevingut cèntrica en la nova Tiana. La seva degradació i desaprofitament de fa molts anys exigia actuar per recuperar un símbol del poble i donar-li valor com a equipament públic. A l'inici del mandat varem programar la seva recuperació i adaptació com a equipament cívic i cultural i sortosament hem obtingut finançament exterior a través de la Generalitat, que subvenciona el 50% de la inversió, i de l'Àrea Metropolitana que en subvenciona el 25%. L'Ajuntament hi posa el 25% restant del 1.100.000 del pressupost de l'obra. Així doncs el projecte ha estat possible gràcies a les ajudes d'altres adminisitracions que, en les seves polítiques d'estimular l'economia a través de la inversió pública, han dotat generosament aquest equipament. Un mòdul de 2 aules i pati es destinarà provisionalment a ampliar l'escola bressol municipal. Un altre mòdul, amb 2 aules més, i la plaça es destinaran a activitats formatives en el camp de la cultura i les arts. Una aula serà un espai insonoritzat per a l'assaig i actuacions musicals dels grups amateurs o professionals del poble. El vell escorxador remodelat serà un nou equipament per a la vida social de Tiana a partir del proper mes de març de 2011.

1 comentari:

  1. Todo eso está muy bien, pero resulta que el corte de la calle Escalfapé, permitiendo un sólo sentido de circulación está afectando a muchos habitantes del pueblo en su vida diaria.El problema no es tanto el corte, que sí que es verdad que se avisó, pero resulta que en los carteles ponía como fecha prevista de finalización finales de Enero, pues bien hoy es 28 de Enero y ahí sigue el corte, y lo que es más preocupante y por lo que escribo estas lineas, llevan 3 semanas sin trabajar en la calle, sin mover una sola piedra de ese muro tan bonito que están levantado, ni arreglando la acera, para estar así, podían haber permitido la circulación durante estas 3 semanas.
    Esto sólo quedará como una queja (más) de un habitante de este pueblo.
    Añadir, que es año de elecciones y ...
    saludos
    Carlos

    ResponElimina